A többi masszázstól eltérően a thai masszázs abban is különbözik, hogy úgynevezett szárazmasszázs, azaz az egyéb technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajat, krémeket.

Nem az izmokat, hanem az akupunktúrás pontokat ingerlik, pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, a lábujjaktól a fejük búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat. A masszőrök nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszíroznak. (Másnapra az erős nyomások hatására mégsem lesznek tele kék-zöld foltokkal, csak a megnövekedett energia és kitűnő közérzet marad.)

Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére.

A masszázs menete lényegében megegyezik a tradicionális thaimasszázséval, azzal a különbséggel, hogy az olajtól csúszósá vált testen bizonyos fogásokat elhagynak.


Az illóolajok az érintés és a szaglás érzékszerveit együttesen használva fejtik ki jótékony hatásukat, közvetlenül a bőrön keresztül.

Az olajos masszázs stimulálja a vérkeringést, az illóolajok pedig körülölelik a testet és felszívódva az orron át belélegezve hatnak. Segít a méregtelenítésben, erősíti az immunrendszert, a bőrt rugalmassá, selymessé teszi, a fáradt lelket felüdíti.

Gyakorlatilag megegyezik az olajos thai masszázzsal, de kizárólag a felsőtestre korlátozódik.

Az elnevezés onnan ered, hogy alapvetően a legtöbb stresszpont a nyak, a váll és a csuklyás izomzat környékén található.

A masszázs ideje alatt a masszőr arra fekteti a legnagyobb hangsúlyt,hogy ezen területek mentén a megfelelő pontnyomásos technikával és az olaj segítségével történő lazításokkal a relaxációs állapotban lévő vendéget jó formába hozza.

A lábmasszázs ősi kínai eredetű gyógymód, több mint 3000 éve sikeresen alkalmazzák Ázsiában.

Megelőzhet és gyógyíthat számos betegséget. Szinte minden érzőideg a talpból gyökerezik.

A talpmasszázs stimulálja, megfelelően serkenti a belső szervek aktivitását, tevékenységét.

Egyensúlyba hozza a vér- és nyirokkeringés zavartalan működését, javítja a kondíciót, állóképességet. Fejleszti, ill. tökéletesíti a test immunitását, méregtelenít, fiatalít és elősegíti a hosszú életet. A masszőr a kezét, ujjait és speciális fapálcikát használ krémmel és olajjal. 

A talp a test térképe. Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalom érzékennyé válik.

Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javulhat.
A lábmasszázst a vendég kérheti térdig vagy combtőig. 

A téli hidegben, munka miatt, tisztítószerek illetve vegyszerek miatt igénybe vett kezek kényeztetése.

A kezelés egy bőrradírozással kezdődik, majd egy meleg, paraffinos pakolást kap melynek hatóideje 10 perc.

A megkötött paraffin eltávolítása után hidratáló krémmel kézmasszázzsal fejeződik be.


A kezelés időtartama 30 perc, az eredmény azonnal tapasztalható, az igénybe vett bőr visszapuhul, hidratálódik, a kezek masszírozása pedig igazi kikapcsoló élmény!

A tradicionális thai olajos gyermek masszázs 6 és 14 év közöttieknek javasolt, ez egy alacsony intenzitású, és különösen lágy technika. Jótékony hatással van a gyermek fizikai és érzelmi állapotára. Pozitív hatást gyakorol az immun-, ideg-, keringési rendszerre, a csontokra és az emésztőrendszerre. .
A gyerekeket kezelő masszőr, figyelembe veszi a gyermek igényeit, személyiségét és életkorát. A szülők jelen lehetnek (van olyan szoba, amelyben a masszázs alatt egyszerre mindkét szülő a gyerekkel maradhat). Tinédzserek esetében a szülők jelenléte nélkül zajlik a masszázs.

Ez nem csupán egy masszázs, hanem egy különleges élmény. A terápia során a két thai masszőz összehangolt mozdulatainak hatására az agy nem képes kikövetkeztetni a következő mozdulatsort, így vendégünk nem arra koncentrál, hogy mi lesz a következő masszázsfogás; még teljesebb relaxációt érve el ezáltal.

A négykezes masszázst tipikusan olajos masszázsnál szokták alkalmazni, ahol hosszú, lassú, mélyreható masszázstechnikákra van szükség az izmok ellazítása és a relaxáció végett. Természetesen minden masszázs személyre szabott, így ha bizonyos területekre több időt szeretne fordítani, azt megteheti ennél a típusnál is. Tipikusan problémás területek a vállak, a nyak és a hát. A szinkronmasszázs ideális stresszoldásra.

A masszázsról köztudott, hogy csökkenti testünkben a kortizolt. Ennek köszönhetően a test egy pihentető-gyógyulási fázist ér el, s ez a hatás hosszan megmarad még a masszázs után is.

A masszázs igazából egy sereg kémiai reakciót idéz elő agyunkban, melyek egy hosszantartó ellazult érzetet, alacsony stressz szintet és jobb kedvet eredményeznek.

A stresszoldó thai masszázs alapja a száraz thai masszázs, annyiban különbözik, hogy kihagyja az erőteljes roppantásokat és nyújtásokat, helyette test szerte az ún. meridián pontokra koncentrál és nagyon lassan pontról pontra haladva oldja az energiagócokat.

A stresszoldó thai masszázs terápia előnyei:

  • Serkenti a szellemi működést
  • Elősegíti a stressz hatékonyabb kezelését
  • Erősíti az önbizalmat
  • Javítja a szellemi éberséget
  • Nyugodt és kreatív gondolkodásra késztet
  • Kifejezetten hatékony alvásproblémákkal küzdőknél

Ez a masszázstípus gyermekeknek is ajánlott.

A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást, stresszoldással párhuzamosan javítja a közérzetet.

Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendívül jót tesz a bőrnek, mivel a mély meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. A test ellazulása mellett a szellem is relaxál, a végeredmény pedig fizikai és lelki megújulás, kiegyensúlyozottság. A merev ízületek és izmok visszanyerik rugalmasságukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül. Kúraszerű alkalmazása javasolt, de már egy kezelés is érezhető változást eredményez.
A masszázs alatt születő energia harmonizáló és tisztító hatású. Ez az egyedi terápia a vulkanikus tevékenység alatt keletkező kövekkel rendkívül hatékony. Ennek oka nem csak a felmelegített kövekben keresendő, amely lokális és kiterjedtebb változásokat okoz a szervezetben, de ugyancsak hatással van az energiaközpontokra és a szellemi egyensúlyra is.

 

Különösen a téli hideg napokon fontos a kéz védelme. Az állandó hideg, a szél, a gyakori vízbe nyúlkálás, a száraz levegő, az erős napfény, a szappanok, a tisztítószerek, egyes kozmetikumok a legnagyobb ellenségei a kéz bőrének. Nőknél és férfiaknál is…

A házimunka, a papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, az előrehaladott életkor, amikor a bőr elvékonyodik, kiszárad, kireped, érzékeny lesz – ezek mind maguk után vonják a tökéletes megoldást: a paraffinos kezeléses kényeztetést.

 

 

A masszázs során a vendégnek nem csak a fejét, de a hát felső szakaszát, a nyakat, a karokat, a fejbőrt (skalp) és az arcát is masszírozzuk. A masszázst általában ruhában, szárazon végezzük, de gyógynövényes olajokkal fokozhatjuk hatását.

Az indiai fejmasszázs stimulálja a vérkeringést, jótékony hatással van a hajra és a fejbőrre.
A masszázs hatására oldódik a stressz, az idegesség, enyhül az ezekből adódó szemfáradtság és fejfájás. Csökkennek a nyak- és vállfájdalmak, megnyugtat, felfrissít.

A talp a test térképe. Szinte minden érzőideg a talpból gyökerezik. A talpmasszázs stimulálja, megfelelően serkenti a belső szervek aktivitását, tevékenységét. Egyensúlyba hozza a vér- és nyirokkeringés zavartalan működését, javítja a kondíciót, állóképességet. Fejleszti, illetve tökéletesíti a test immunitását, méregtelenít, fiatalít és elősegíti a hosszú életet. A masszőr kezét, ujjait és speciális fapálcikát használ krémmel és olajjal.

A masszázs teljes időtartama 3 óra.

Amennyiben Ön most azt gondolja, hogy kinek van ennyi ideje masszára a rengeteg elfoglaltsága mellett, akkor kifejezetten azok közé tartozik, akiknek erre szüksége van.


A munka,a család, a mindenhol megfelelni vágyás előbb utóbb megbosszulja magát.


A terápia tartalmaz egy 90 perces stresszoldó thai masszázst, egy 60 perces lávaköves meditációs testmasszázst és egy 30 perces indiai fej és arcmasszázst. A kezelést szakképzett pszicho- és masszázsterapeuta végzi.

Mindez nyugodt, békés környezetben, aromaterápiás illóolajokkal, lágy meditációs zenével, gyertyafénnyel.